Citater af W.C.Fields

W. C. Fields

Han var n af Amerikas største komikere, fusentast, drukkenbolt og ikke mindst børene hader.
Han var en mester i mimik. Hans humor og pompøse optræden blev ledsaget af en unik blanding af nasal dræven, træmændsagtige udtryk og fantastisk timede bevægelser.
Han opfandt mange af replikkerne i sine mange radioshows og film hvor disse citater stammer fra. Han bevarede sin kyniske rolle både på og udenfor scenen. På film spillede han ofte dranker, som hadede børn og hunde.

William Claude Dukenfield blev født 9. Januar 1880 i Philadelphia. Stak hjemmefra som 11-årig, og begyndte at jonglere med tennisbolde, æbler mv. I løbet af et par år havde han et jonglørnummer, som bragte ham betydelig anerkendelse. Fra 1915-1921 jonglerede han i Ziegfeld Follies på Broadway. I 1923 skiftede han til scenen og filmen, hvor han fik succes.
Han flyttede til Hollywood, hvor han skrev, instruerede og spillede med i film. Han spillede bl.a. Mr. Micawber i 'David Copperfield' i 1935 og huskes især for "A fatal glass of beer" fra 1933 med nogle af hans berømte gags.

W. C. Fields døde i Pasadena, Californien den 25 December 1946.

Her er en stribe af citater om det der virkelig betyder noget for en mands livskvalitet: De våde varer, kvinder og børn.

De våde varer

Kvinder

Børn

Diverse

 Familien Raaby 2005